Pozdravni govor

Cijenjene kolegice i kolege, gospođe i gospodo, svi dragi prijatelji hrvatske dermatovenerologije,

slobodna sam vam se obratiti i sve vas srdačno pozdraviti u ime svih dugogodišnjih organizatora našeg tradicionalnog Prosinačkog simpozija, a posebno u ime Klinike za kožne i spolne bolesti KBC-a Sestre milosrdnice i Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u ime Hrvatskog društva za dermatološku onkologiju HLZ-a i, naravno, u svoje osobno ime.

Iz godine u godinu u prigodi organiziranja naših znanstvenih Prosinačkih simpozija, velikim odazivom i aktivnim sudjelovanjem potvrđujete da cijenite naše napore za znanstveni i stručni boljitak naše struke, ali i da se veselite našem kolegijalnom i prijateljskom druženju u ozračju nadolazećih Božićnih blagdana. Nadamo se da će tako biti i u ovom novom obliku, okolnostima uvjetovanog virtualnog druženja i života.
 
I ovogodišnji znanstveni 17. Prosinački simpozij organiziraju krovna institucija hrvatske znanosti i umjetnosti, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Klinika za kožne i spolne bolesti KBC-a Sestre milosrdnice i Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatsko društvo za dermatološku onkologiju i Hrvatsko dermatovenerološko društvo HLZ-a.

Na našem Prosinačkom simpoziju godinama se bavimo različitim aktualnim temama u općoj i specijalnoj dermatovenerologiji, a ovogodišnji smo posvetili, zadnja dva desetljeća iznimno naprednom području struke, dermatoskopiji. S obzirom da se ta dijagnostička metoda sve više koristi i izvan dermatološke onkologije, ponudit ćemo vrijedne spoznaje i učenje iste i u drugim područjima opće i specijalne dermatovenerologije.

S obzirom na izvrsnost naših predavača koji se najuže bave ovim osjetljivim, specifičnim i vrlo zahtjevnim područje dermatološke dijagnostike, sigurna sam da ćemo na završetku našeg simpozija svi zajedno biti educiraniji i sigurniji u svakodnevnoj praksi.

Na kraju, želim zahvaliti svim predavačima što će podijeliti znanje i vlastita iskustva sa svima nama, organizatorima na dugogodišnjoj ustrajnosti u organiziranju simpozija u svim uvjetima, našim partnerima iz farmaceutske i dermokozmetičke industrije koji su nam trajno na pomoći, našim partnerima u tehničkoj organizaciji iz tvrtke  „Spektar putovanja“ kao i gđi Danijeli Nordio, tajnici naše Klinike i ovog simpozija.

Želim da naše virtualno druženje protekne u ozračju prijateljstva, kolegijalnosti i plodonosne rasprave na korist svima nama i našim bolesnicima!

Srdačno,

Mirna Šitum